Πέμπτη 18 Ιουλίου 2013

Από το “Σφάξε με αγά μου ν αγιάσω”, στο “Για την Ελλάδα ρε γαμω το!”.

Νέα δημοσκόπηση ήρθε στο φως της επικαιρότητας από τη Metron Analysis, για λογαριασμό της εφημερίδας «Επενδυτής» που τοποθετεί την πολιτική συμπεριφορά του νεοέλληνα ψηφοφόρου στην προ του 1821 εποχή και στο γνωστό “σφάξε με αγά μου ν αγιάσω”.


Συγκεκριμένα, η ΝΔ στην εκτίμηση ψήφου συγκεντρώνει 29,1% τη στιγμή που ο ΣΥΡΙΖΑ είναι στο 28,7%.
Ως προς την πρόθεση ψήφου, Νέα Δημοκρατία επιλέγει το 19,7% των ερωτηθέντων, ενώ το 19,5% επιλέγει τον ΣΥΡΙΖΑ.
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το ποσοστό της ΔΗΜΑΡ που αποχώρησε από την κυβέρνηση. Από το 6,4 σε 15 μέρες πήγε στο 3,2%.
Ενώ η Χρυσή Αυγή παρουσιάζει ένα ποσοστό της τάξης του 13.1% στην εκτίμηση ψήφου.

Καταλληλότερος πρωθυπουργός εμφανίζεται ο Αντ Σαμαράς με 30%,
ο Αλέξης Τσίπρας συγκεντρώνει 12%,
ο Ευάγ Βενιζέλος 3%,
ο Πάνος Καμμένος 2%,
ο Νίκος Μιχαλολιάκος 3%
και ο Φώτης Κουβέλης 2%.

Το 47% πιστεύει ότι θα πρέπει να μειωθεί ο αριθμός των υπαλλήλων στο δημόσιο,
Το 40% θεωρεί ότι η πολιτική των μεταρρυθμίσεων είναι αναγκαία,
Το 32% συμφωνεί με την κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας.

Κρατήστε να νούμερα να τα δούμε αναλυτικά πιο κάτω, γνωρίζοντας βέβαια ότι ποτέ οι δημοσκοπήσεις δεν είναι αντικειμενικές, αφού γίνονται κατά παραγγελία πελατών ΜΜΕ ή κομμάτων, αποτελούν εργαλεία καθοδήγησης και επηρεασμού των μαζών και πάντα χρησιμοποιούν ερωτηματολόγια που κατευθύνουν την απάντηση εκεί που αυτοί θέλουν.



Ας την κρίνομε λοιπόν ως έχει, παραβλέποντας το βασικό αυτό δεδομένο.
Και πάνω στη βάση, ότι σε πιθανές αυριανές εκλογές, ένας εκ των δυο πρώτων, θα είναι κυβέρνηση, άρα κάποιοι θα τον ψηφίσουν και τα παραπάνω νούμερα λίγο θα διαφοροποιηθούν, αλλάζοντας τη σούπα μόνο στα μικρά κόμματα και παρατάξεις. 

Αυτό που αβίαστα συνάγεται από όλες τις δημοσκοπήσεις, είναι το συμπέρασμα που παράγει ο τίτλος του άρθρου.
“Σφάξε με αγά μου ν αγιάσω”.
Γιατί;
Να το δούμε λοιπόν.
Το απομεινάρι του ΠΑΣΟΚ υπό τον ΓΑΠ, οδήγησε τη χώρα στην εξαγγελία του Καστελόριζου και δικαίως οι ψηφοφόροι του το έχουν αφήσει σύξυλο να οδεύει στα ποσοστά κάτω του 10 % με συνεχή τάση μείωσης.
Το αντίθετο συμβαίνει με τους ψηφοφόρους της δεξιάς με κύριο εκφραστή τη ΝΔ, που παρέλαβε τη σκυτάλη από το ΓΑΠ και μας πάει ολοταχώς και μεθοδευμένα, υπακούοντας τυφλά στις εντολές των διεθνών τραπεζιτών, στο χάος και την καταστροφή.


Όταν λίγο πριν υφαρπάξει την ψήφο των ψηφοφόρων της, διαρρήγνυε τα ιμάτια της, τασσόμενη κατά των μνημονίων, όπως βέβαια και η αντιπολίτευση σήμερα.(μην ξεχνιόμαστε και μη γελιόμαστε)
Ανέλαβε την διακυβέρνηση της χώρας μετά τις απίθανες διπλές εκλογές του Μαίου και Ιουνίου 2012 και ω του θαύματος, κατάφερε να πείσει και τον πλέον αφελή ψηφοφόρο της, ότι είναι πιο βασιλική του βασιλέως σε αυτά που πριν κατέκρινε στις προηγούμενες κυβερνήσεις.
Χωρίς καμία προσπάθεια για την θρυλούμενη επαναδιαπραγμάτευση, προχώρησε στυγνά και αποφασιστικά σε…
Επι πλέον χαράτσια, νέους φόρους, νέα αύξηση της ανεργίας, χιλιάδες νέες απολύσεις, χιλιάδες νέοι άνθρωποι στους δρόμους και οικογένειες άστεγες με αιχμή του φαινομένου στα μεγάλα αστικά κέντρα…
Καθημερινές αυτοκτονίες στην ημερήσια διάταξη και αυτοί να κοιτάνε ψηλά σφυρίζοντας, καθημερινά μέτρα που μόνο σε καθεστώτα κατοχής συναντώνται, όπως το κλείσιμο της ΕΡΤ, κλείσιμο σχολείων, νοσοκομείων, υποβάθμιση μέχρι μηδενισμού και απαξίωσης κάθε έννοιας κοινωνικού κράτους μέσω της διάλυσης των ασφαλιστικών ταμείων,
Καθημερινό ξεπούλημα Ελληνικής γης και Ελληνικών φιλέτων σε ξένα ή ντόπια ιδιωτικά συμφέροντα, αφαιρώντας ζωτικούς πόρους όχι μόνο από την οικονομία, αλλά και από την εθνική άμυνα της χώρας.
Αυτό επιμένουν να το λένε…ανάπτυξη. Εμείς, τι να πούμε…αυτοί ξέρουν.
Και κοντά σ όλα αυτά,
Καθημερινή μείωση των μισθών, των συντάξεων, των επιδομάτων, την ώρα που ο Έλληνας πολίτης έχει ήδη χάσει κάθε άλλο εισόδημα από την γονική πατρική αγροτική γη, τη βιοτεχνία και κάθε τι άλλο που θα μπορούσε να τον στηρίξει σε αυτή τη λαίλαπα της καταστροφής.
Βέβαια, μεθοδευμένα έγιναν όλα και φτάσαμε εδώ. Έπρεπε να μείνομε γυμνοί κάτω απ τους πλαταγισμούς των μαστιγίων τους, όταν θα αποφάσιζαν να τα ξεδιπλώσουν.
Και εύλογα αναρωτιέται ο κάθε πικραμένος.
Είναι αυτή κυβέρνηση που θέλει να λέγεται Ελληνική ;
Είναι κυβέρνηση που εκπροσωπεί τα δίκαια και το συμφέρον της Ελλάδας και του Ελληνικού λαού, κατά το Σύνταγμα ;
Και πολύ δίκαια αναρωτιέται ο κάθε πικραμένος, για να επιστρέψομε στον τίτλο του άρθρου…
Είναι δυνατόν οι δημοσκοπήσεις που βλέπουν το φως της επικαιρότητας να είναι αληθινές ;
Μπορεί, είναι δυνατόν ένα τόσο μεγάλο ποσοστό Ελλήνων να βρίσκεται αγκυλωμένο και να αγκαλιάζει με τόσο μαζοχισμό τον μαστιγωτή του ;
Το ΠΑΣΟΚ πρόδωσε τους ψηφοφόρους του και αυτοί το άφησαν στα κρύα του λουτρού ψάχνοντας απεγνωσμένα μέσα στο σκοτάδι να βρούν μια σχεδία για να κρατηθούν, πέφτοντας από καρχαρία σε καρχαρία και καταλήγοντας οι περισσότεροι σε λύσεις, που γρήγορα πάλι θα αποτινάξουν από πάνω τους ως αντεθνικές και επικίνδυνες για το έθνος και τους ίδιους ως ιθαγενείς αυτού του τόπου. Άφησαν όμως τους προδότες τους και ψάχνουν ακόμα, μέχρι να διαπιστώσουν κι αυτοί την απόλυτη μοναξιά όποιου επιμένει στην Ελλάδα και τη Δημοκρατία.
Το ίδιο έκανε και όλο το υγειές κομμάτι των δεξιών ψηφοφόρων, αλλά και της παραδοσιακής αριστεράς, μετακινούμενο σε όποια καλύτερη λύση μπορούν, είτε παραμένοντας αποκλειστικά μόνο με τον εαυτό τους, χωρίς να εμπιστεύονται κανέναν.
Αυτό το 29, 28, 20 έστω τοις εκατό του Ελληνικού λαού που επιμένει μαζοχιστικά να εμπιστεύεται και να ακολουθεί όπως δείχνουν οι δημοσκοπήσεις, τις καταστροφικές επιλογές της κυβέρνησης, αποτελεί πραγματικά ένα γρίφο, ή ένα άσχημο όνειρο.

Και δεν είναι θέμα…βολεμένων. Το φωνάζει, το μονοψήφιο πια ποσοστό του ΠΑΣΟΚ που είχε κι αυτό σαν κόμμα εξουσίας επι δεκαετίες, εκατοντάδες χιλιάδες βολεμένους.
Η απάντηση λοιπόν στον παραπάνω γρίφο, μόνο προς δυο κατευθύνσεις μπορεί να ανιχνευτεί.
Ή οι δημοσκοπήσεις είναι όχι μόνο άκυρες και κατασκευασμένες αλλά και επικίνδυνες, ως προϊόντα χειραγώγησης των μαζών, οπότε οι εταιρείες μας κοροϊδεύουν αναίσχυντα,
Ή κι αν ακόμα μια μικρή δόση αλήθειας έχουν, δείχνουν ότι η Ελλάδα μαζί με τους πολίτες, σύρονται και άγονται στα θυσιαστήρια, από ένα απολιτίκ ανεύθυνο και ανερμάτιστο κομμάτι του Ελληνικού λαού, που δυστυχώς είναι αρκετό για να μπορεί πάνω του να στηρίζεται το όποιο εξουσιομανές και καταστροφικό ανδρείκελο της πολιτικής, επιζητεί τη δόξα του Εφιάλτη.
Μοναδική ελπίδα, η πρώτη επιλογή, αυτή των πέρα για πέρα κατασκευασμένων δημοσκοπήσεων, αφήνει την ελπίδα ότι σύντομα όλοι οι Έλληνες αηδιασμένοι από τις επιμέρους επιλογές και μικροιδεατισμούς που τους κρατάνε πολυδιασπασμένους, θα ενώσουν τα χέρια και με μια φωνή, μια θέληση κι ένα παλμό, θα φωνάξουν όλοι μαζί
“για την Ελλάδα ρε γαμώ το !”.
 


Βυζαντινός Αντίλαλος







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια αναγνωστών