Τρίτη 23 Ιουλίου 2013

Στο σφυρί και η πρώτη κατοικία. Αρχίζει η επέλαση των τραπεζών

Πρώτα σου χτυπάνε κάθε παραγωγικό τομέα, αγροτικό, βιοτεχνικό κλπ.
Μετά σου κατακλέβουν με συνεχείς μειώσεις το μισθό ή τη σύνταξη.
Μετά φορτώνουν φορολογικά βάρη τις κατοικίες.
Μετά σου επιβάλουν νέους φόρους που ξέρουν ότι στη γύμνια που σε έφεραν, αδυνατείς να πληρώσεις.
Ταυτόχρονα, σε ενοχοποιούν ως τεμπέλη, ρατσιστή, “μαζί τα φάγαμε”, εθνικιστή και ένα σωρό άλλα, προκειμένου να σκύψεις κι άλλο το κεφάλι.
Τώρα, είναι έτοιμοι να εξαπολύσουν την οργανωμένη επίθεση για τα ακίνητα και τη γή.


Γιατί όπως με θράσος είχε υποστηρίξει υπουργός μέσα στη βουλή το 2011 ελέω της ραθυμίας των πολιτών και ελλείψει αντιπολιτευτικού λόγου, είναι απαράδεκτο η ιδιοκτησία στην Ελλάδα να βρίσκεται στο 80%, από τη στιγμή που ο μέσος όρος στην Ευρώπη και στην Αμερική, δεν ξεπερνά το 35%.
Γιατί ελλείψει αντιπολιτευτικού λόγου ;
Μα γιατί όσα παρόμοια προδοτικά κι αν έχουν ειπωθεί μέσα στην καταπατημένη βουλή, όσα ψηφίσματα νομοθετικού περιεχομένου και μνημόνια έχουν περάσει, μοναδική αντίδραση όλων των “αντιμνημονιακών”, είναι οι πολιτικές κροτίδες και οι τρακατρούκες, προκειμένου να διατηρείται ο ξύλινος πολιτικός λόγος, οι πολυπόθητες καρέκλες έστω και κουρσεμένης εξουσίας και να χαϊδολογιέται ο ψηφοφόρος, ότι υπάρχει αντιπολίτευση που θα τον σώσει.
Και να συνεχίζεται επ άπειρον η πολιτική διαφθορά και η καταστροφή της χώρας, ανενόχλητα.


Όπως διαπιστώνομε, στην Ελλάδα μάθαμε να βλέπομε την οργάνωση της επίθεσης εναντίον μας, χωρίς να αντιδρούμε.
Να αρχίζει και να εξελίσσεται η καταστροφή και να μην αντιδρούμε.
Να φτωχοποιούμαστε με μαγικό θάλεγες τρόπο και μέσα σε χρόνο μηδέν να χάνονται δικαιώματα και κατακτήσεις αγώνων δεκαετιών και να μην αντιδρούμε.
Όταν για μια αύξηση της τάξης του 2%, γίνονταν παλιότερα του κόσμου οι απεργιακές κινητοποιήσεις από τα “συνδικάτα”.
Πού είναι τώρα ;
Μα άλλαξαν κι αυτά αφεντικό λέει ο κοινός νους.
Προσκύνησαν.
Και τώρα, οι καταστροφείς της κοινωνίας και του λαού, ανασυντάσσονται για την τελική επίθεση, που θα τα ισοπεδώσει όλα, αφήνοντας πίσω της ένα κρανίου τόπο και ένα λαό έτοιμο και πρόθυμο να επιβιβαστεί στις γαλέρες των διεθνών δουλεμπόρων, των οποίων τις εντολές ψυχρά εκτελούν οι “εκλεγμένοι” πολιτικοί της χώρας.
Ποιος είναι τελικά ο “ασύμμετρος” και “αόρατος” εχθρός που απειλεί σήμερα να καταπιεί όλο τον κόσμο με τις ευλογίες των κατά τόπους αυλοκολάκων και γκρουπόσκυλων τους ;
Ποιος στο Θεό, προσκυνά στη γη ως μοναδικό θεό το χρήμα, επιθυμώντας την εγκαθίδρυση της παγκόσμια αυτοκρατορίας στο όνομα του, διαλύοντας έθνη, λαούς, παραδόσεις, θρησκείες και συνειδήσεις ;
Αυτή η λαίλαπα τι σημαία φέρει, αλλά και η γενική αδράνεια προς άμυνα των οδηγούμενων στη σφαγή και μοιρολατρεία, σε τι απομηχανής θεό πιστεύει ;

Βυζαντινός Αντίλαλος

                                           --//--                             

Έμμεση παραδοχή από τον υφυπουργό Ανάπτυξης Θανάση Σκορδά ότι από το νέο έτος αίρεται η προστασία της πρώτης κατοικίας από πλειστηριασμούς.
«Το μέτρο ισχύει έξι χρόνια και δεν είναι δυνατόν να συνεχίζουμε να κρύβουμε το πρόβλημα κάτω από το χαλί» είπε ο υφυπουργός στην δημοσιογράφο Κάτια Μακρή εξηγώντας πως μέχρι την τελευταία στιγμή τίποτε δεν θα μπορεί να θεωρηθεί βέβαιο καθώς απαιτείται και η σύμφωνη γνώμη του ΠΑΣΟΚ.
Επί της ουσίας η κυβέρνηση ήδη έχει συμφωνήσει να άρει την προστασία θέτοντας όμως οικονομικά και άλλα κριτήρια που θα προστατεύουν ειδικές κατηγορίες οφειλετών όπως άνεργοι, στο όριο της φτώχειας, ανάπηροι, πολύτεκνοι κ.ο.κ.

Οσον αφορά τους πλειστηριασμούς, στόχος της τρόικας είναι στο πρώτο εξάμηνο του 2014 να έχουν «εκτελεστεί» τα ακίνητα αξίας 200.000 ευρώ και στο δεύτερο εξάμηνο εκείνα από 100.000 έως 150.000 ευρώ. Ετσι για το 2015 μένει η μεγάλη πλειοψηφία των ακινήτων αξίας μέχρι 100.000 ευρώ!
Ήδη μάλιστα έχει συσταθεί μια νέα Ομάδα Εργασίας, στην οποία συμμετέχουν παράγοντες του υπουργείου Ανάπτυξης, του υπουργείου Οικονομικών και της Τράπεζας της Ελλάδας, η οποία σε ανοικτή γραμμή με τα τεχνικά κλιμάκια της Τρόικας, αναζητά το πλαίσιο διαχείρισης των «κόκκινων» δανείων, με έμφαση στα επιχειρηματικά. Οι εργασίες της Ομάδας, που ξεκίνησαν με φόντο τις ανακοινώσεις της Τράπεζας Πειραιώς για ανάθεση στη Γενική Τράπεζα του ρόλου του «αναδιαρθρωτή» δανείων βιώσιμων επιχειρήσεων αλλά και των συζητήσεων για το ενδεχόμενο δημιουργίας bad bank στην οποία θα πέσουν τα «κόκκινα» δάνεια όλων των τραπεζών, αναμένεται να ολοκληρωθούν εντός του Φθινοπώρου, δηλαδή κατά τη περίοδο όπου θα πραγματοποιηθούν και τα νέα stress tests από τη BLACKROCK.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τρόικας και της Τράπεζας της Ελλάδας, στο τέλος του 2012 τα «κόκκινα» δάνεια ανέρχονταν στο 29,5% του συνόλου των δανείων ήτοι στα 66,6 δισ ευρώ. Εξ αυτών, τα αναδιαρθρωμένα είχαν ήδη φτάσει στα 12 δισ ευρώ, δηλαδή στο 5,3%. Ειδικά όσον αφορά, δε, στα «κόκκινα» στεγαστικά δάνεια, από τα επίπεδα των 2,5 δισ ευρώ (δηλαδή στο 3,6%) το 2007, στο πρώτο τρίμηνο του 2013 είχαν εκτιναχθεί στο 22,9% δηλαδή στα περίπου 17 δισ ευρώ!!!!

Φόρος στην εστίαση
Αποκαλυπτικός όμως ήταν ο κ. Σκορδάς και σε συνέντευξή του στον Σπύρο Χαριτάτο, όπου ξεκαθάρισε ότι, στην περίπτωση που το μέτρο της μείωσης του ΦΠΑ στον κλάδο της εστίασης δεν αποδώσει τα αναμενόμενα, θα επιστρέψει στο 23%.
«Είναι η πρώτη φορά τα τελευταία τρία χρόνια που πάμε σε μείωση φορολογικού συντελεστή», πρόσθεσε με νόημα ο Θανάσης Σκορδάς.
Ο υφυπουργός Ανάπτυξης και αρμόδιος για την αγορά, επανέλαβε ουσιαστικά τις θέσεις τις οποίες διατύπωσε με το διάγγελμά του και ο ίδιος ο Αντώνης Σαμαράς, όταν ο Πρωθυπουργός ανακοίνωσε την επιτυχή έκβαση της διαπραγμάτευσης με την τρόικα για τη μείωση του ΦΠΑ στον κλάδο της εστίασης από το 23% στο 13%, υπό την αίρεση ότι θα οδηγήσει σε ουσιαστικά αποτελέσματα.



Πηγή  iapopsi







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια αναγνωστών