Παρασκευή 2 Αυγούστου 2013

Der Spiegel.Ο Κολ σχεδίαζε να διώξει τους Τούρκους από τη Γερμανία

O πρώην καγκελάριος της τότε Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γερμανίας, Χ. Κολ ήθελε να "επαναπατρίσει εκατοντάδες χιλιάδες Τούρκους μετανάστες" το 1982, σύμφωνα με το Der Spiegel

Σε σκέψη μας βάζει το δημοσίευμα του Spiegel, που θυμήθηκε τώρα, την πρόθεση του Κολ σχετικά με τους τουρκους μετανάστες στη Γερμανία, απο τη στιγμή που γνωρίζομε την πολιτική της Γερμανίας των τελευταίων ετών. Άλλαξαν γνώμη πάνω στο ζήτημα της ραγδαίας εξάπλωσης του μουσουλμανισμού στα κράτη της Ευρώπης που θέλουν να υποτάξουν οικονομικα, συνεργαζόμενοι με την πολιτική του unity in diversity, ισχύει μόνο για τους...άλλους, ή κάτι άλλο θελουν να μας πουν;

 Σύμφωνα με απόρρητο έγγραφο της βρετανικής κυβέρνησης, το οποίο αποχαρακτηρίστηκε πρόσφατα και δημοσιεύεται στο Der Spiegel, ο πρώην καγκελάριος της Γερμανίας Χέλμουτ Κολ είχε συζητήσει με την Μάργκαρετ Θάτσερ το 1982 για ένα μυστικό σχέδιο μείωσης (50%)των Τούρκων που ζούσαν στην τότε Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γερμανίας.
Το γερμανικό ειδησεογραφικό περιοδικό έγραψε ότι ο τότε νεοεκλεγείς καγκελάριος της Δυτικής Γερμανίας Κολ είχε μιλήσει στην Θάτσερ για το σχέδιό αυτό κατά την διάρκεια μιας συνάντησής τους στη Βόννη την 28η Οκτωβρίου 1982.
Το συγκεκριμένο βρετανικό έγγραφο περιέχονται τα πρακτικά της συνάντησης και σύμφωνα με το Spiegel παρέμεινε κρατικό απόρρητο επί 30 χρόνια.
"Ο καγκελάριος Κολ είπε (. . .) ότι ήταν απαραίτητο τα επόμενα τέσσερα χρόνια να μειωθεί ο αριθμός των Τούρκων κατά 50%, αλλά δεν μπορούσε να δηλώσει κάτι τέτοιο δημόσια", σύμφωνα με τα πρακτικά της συνάντησης, που επικαλείται το δημοσίευμα αυτό.
"Είναι αδύνατον η Γερμανία να ενσωματώσει τον τρέχοντα αριθμό των Τούρκων" μεταναστών, σύμφωνα με τα πρακτικά.
Κολ: Η Γερμανία δεν είναι χώρα για μετανάστες
Ο Κολ, ο οποίος παρέμεινε καγκελάριος ως το 1998 και ηγέτης του συντηρητικού κόμματος Ένωση Χριστιανοδημοκρατών (CDU) για 25 χρόνια, είχε δηλώσει επανειλημμένα κατά την διάρκεια της θητείας του ότι η Γερμανία δεν ήταν μια χώρα για μετανάστες, παρότι οι αριθμοί τους αυξάνονταν σταθερά και σήμερα στη χώρα των 82 εκατομμυρίων κατοίκων ζουν περίπου 7 εκατ. μετανάστες.
Στη Γερμανία σήμερα ζουν σχεδόν 3 εκατομμύρια Γερμανοί τουρκικής καταγωγής, πολλοί εκ των οποίων πήραν την γερμανική υπηκοότητα μετά τις τροποποιήσεις στο νομικό πλαίσιο που διέπει την μετανάστευση και θεσπίστηκε έπειτα από την ήττα της CDU του Κολ στις εκλογές του 1998 από τους Σοσιαλδημοκράτες (SPD).
Η Δυτική Γερμανία είχε προσκαλέσει πολλούς Τούρκους να μεταναστεύσουν μαζικά στη χώρα για να καλύψει τις ελλείψεις σε εργατικά χέρια που αντιμετώπιζε εν μέσω του "οικονομικού θαύματος", από το 1961 και μετά. Κατά την διάρκεια των δεκαετιών του 1950 και του 1960, πολλοί λεγόμενοι "προσκεκλημένοι εργαζόμενοι" είχαν επίσης μεταναστεύσει στην ΟΔΓ από την Ιταλία, την Ελλάδα, την Πορτογαλία, την Τυνησία και τη Γιουγκοσλαβία.

Πηγή: ΑΠΕ

Από news247






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια αναγνωστών