Σάββατο 24 Αυγούστου 2013

Καψής. Κόβουμε τον ομφάλιο λώρο μεταξύ κυβέρνησης και Δημόσιας Τηλεόρασης

Η νέα Δημόσια Τηλεόραση δεν θα έχει καμία σχέση με την παλιά και δεν θα εξαρτάται από την εκάστοτε κυβέρνηση.   Αυτό ξεκαθάρισε ο Παντελής Καψής, μιλώντας  στον Βήμα 99,5. Ο υφυπουργός Δημόσιας Τηλεόρασης τόνισε πως  «ο νόμος εγγυάται ότι θα κόψουμε τον ομφάλιο λώρο μεταξύ κυβέρνησης και Δημόσιας Τηλεόρασης, ώστε να είναι ένας ανεξάρτητος μηχανισμός».

Μεταξύ άλλων, ο κ. Καψής υπογράμμισε πως «όσοι προσλαμβάνονται ελέγχονται», τονίζοντας ότι η κυβέρνηση δεν έχει καμία σχέση με τις προσλήψεις που γίνονται, ενώ επεσήμανε ότι «εντός του χρόνου θα συγκροτηθεί η ΝΕΡΙΤ».
Ο υφυπουργός τόνισε ότι η πρωινή εκπομπή με την οποία ξεκίνησε να εκπέμπει ζωντανά ο μεταβατικός φορέας θα επεκταθεί χρονικά και εντός της επόμενης εβδομάδας θα γίνει τετράωρη, ενώ πρόσθεσε ότι σύντομα θα ξεκινήσουν και τα δελτία ειδήσεων.
Τέλος, ο  κ. Καψής κάλεσε, τέλος, τους εργαζόμενους της ΕΡΤ, την ΠΟΣΠΕΡΤ και τα κόμματα της αντιπολίτευσης να συνεργαστούν προκειμένου να συγκροτηθεί ο νέος οριστικός φορέας.

Πηγή www.iapopsi.gr

Αποκόπτει τον ομφάλιο λώρο από την κυβέρνηση, ή και από το κράτος?
Και το νεογνό σε ποιους γονείς το παραδίδει ;
Όνομα βρέθηκε ή θα του αλλάξομε εκατό ονόματα μέχρι να το…παραλάβει ο νονός ;
Δεν μας είπε επίσης, ποιος «έχει σχέση με τις προσλήψεις» (ψιλά γράμματα ε ;)
Και τελικά, το τελευταίο που μας αγχώνει οπότε μπορεί να κοιμάται με ήσυχη τη συνείδηση ο αναρηχηθείς δημοσιογράφος, είναι το πότε τελικά θα συγκροτηθεί η περίφημη ΝΕΡΙΤα, ή Δ.Τ., ή όπως αλλιώς τη βαφτίσει ο νονός.
Ποιος Έλληνας εξακολουθεί να ντοπάρεται τηλεοπτικά πια, μέσα από την υποκουλτούρα των τουρκοκάναλων, των πρωινάδικων και της
gay ενημέρωσης ;
Σε λίγο και τα γερόντια που έμειναν, θα τρέξουν να αγοράσουν…
laptop από καμία προσφορά.
Εκεί κατάντησαν την τηλεόραση, που θα μπορούσε να αποτελεί φάρο πολιτισμού, εκπαίδευσης, αλλά και φωτεινό παράθυρο στη σωστή ενημέρωση, παράδειγμα στην Ευρώπη αλλά και στον υπόλοιπο κόσμο.
Τουλάχιστον η δημόσια τηλεόραση.

Την ιδιωτική, άστην. Αυτή, άσε που δεν ελέγχεται από το υφιστάμενο κράτος, αλλά και δεν μπορεί να λογαριάζεται σε μια υποτιθέμενη αυριανή σωστή ελληνική τηλεόραση, αφου ιδιωτική είναι, ότι θέλει κάνει.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια αναγνωστών