Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2014

Εγκατέλειψε το Κίεβο ο Γιανουκόβιτς ελεύθερη η Τιμοσένκο


Σύμφωνα με το Reuters οι διαδηλωτές κατέλαβαν το γραφείο του προέδρου Γιανούκοβιτς στο Κίεβο το Σάββατο, ενώ παραμένει άγνωστη η τύχη του.
Το κοινοβούλιο ψήφισε την απελευθέρωση της πρωην πρωθυπουργού
Τιμοσένκο, που βρίσκεται στη φυλακή για υπεξαίρεση δημόσιου χρήμματος.

Στα κεντρικά γραφεία του προέδρου, ο Ostap Kryvdyk ο οποίος δηλώνει διοικητής της διαμαρτυρίας, είπε στο Reuters, "Εμείς θα φρουρούν το κτίριο μέχρι να έρθει ο επόμενος πρόεδρος,". "Γιανούκοβιτς δεν θα είναι ποτέ ξανά."

Ο πρόεδρος του κοινοβουλίου, προσκείμενος στο Γιανούκοβιτς παραιτήθηκε και στη θέση του εξελέγη Oleksander Turchynov, μια στενή σύμμαχος της Τιμοσένκο.

Η κατοικία του Γιανούκοβιτς, επίσης φρουρείται από ομάδες διαδηλωτών έξω από το Κίεβο.
Η γρήγορη αποσύνθεση της κυβέρνησης Γιανούκοβιτς αποτέλεσε πλήγμα για τον Ρώσο Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν, ο οποίος είχε υπολογίσει στον ουκρανό ηγέτη να φέρει την Ουκρανία σε μια Ευρασιατική Ένωση.


Αντικυβερνητικοί με ασπιδες φρουρουν το κοινοβουλιο στο Κιεβο.

Σε ένα σημάδι της ταχείας μετατροπής, στο υπουργείο Εσωτερικών αρμόδιος για την αστυνομία παίρνοντας το μέρος των διαδηλωτών, είπε ότι υπηρέτησε "αποκλειστικά τον ουκρανικό λαό και συμμερίζεται πλήρως την έντονη επιθυμία του για ταχεία αλλαγή».
Ο νέος υπουργός Εσωτερικών Αρσέν Avakov είπε TV Channel 5 της Ουκρανίας:
 «Τα όργανα του Υπουργείου Εσωτερικών έχουν περάσει με την πλευρά των διαδηλωτών, από την πλευρά του λαού."

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Βίκτωρ Γιανούκοβιτς έχει φύγει απο την Ουκρανική πρωτεύουσα και βρίσκεται στη πόλη Χάρκοβο όπου θα απευθύνει τηλεοπτικό διάγγελμα προς τον ουκρανικό λαό σήμερα πριν επιστρέψει στο Κίεβο. Την ίδια στιγμή την άμεση απελευθεύρωση της Τιμοσένκο χωρίς προεδρική έγκριση ψήφισε η ουκρανική βουλή.

6.500 λαϊκοί αντιπρόσωποι  από τη βόρεια, ανατολική και νότια Ουκρανία, με την οργανωτική  μορφή «Ουκρανικού μετώπου» για τη σωτηρία της χώρας  θα συνεδριάσουν σήμερα το πρωί για να λάβουν αποφάσεις για το μέλλον των περιοχών , που εκπροσωπούν
  

Αντικυβερνητικοι στην πλατεια Ελευθεριας Κιεβο

"Ο ουκρανός πρόεδρος εγκατέλειψε το Κίεβο, οι πρόωρες εκλογές είναι η μόνη λύση" δήλωσε ο Βιτάλι Κλιτσκο, ένας εκ των ηγετών της αντιπολίτευσης ενώ ζήτησε αυτές να διεξαχθούν μέχρι τις 25 Μαΐου.
Δημοσιογράφοι το πρωί μπήκαν ανενόχλητοι στην προεδρική κατοικία στο Κίεβο η οποία είναι άδεια και αφύλαχτη. Ανταποκριτές απο διεθνή μέσα ενημέρωσης αναφέρουν πως τα περισσότερα κτήρια που στεγάζουν κυβερνητικές υπηρεσίες στη πρωτεύουσα ελέγχονται απο τους διαδηλωτές.

Διαδηλωτές παρέμειναν και χθές στους δρόμους της ουκρανικής πρωτεύουσας και την πλατεία Ανεξαρτησίας και αναμένουν την εκκίνηση εφαρμογής της συμφωνίας κυβέρνησης και αντιπολίτευσης ενώ ζητούν την παραίτηση του Β. Γιανουκόβιτς.

Με άλλα λόγια: Στην Ουκρανία συνέρχεται ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΩΝ ΣΟΒΙΕΤ.

Ας κρατήσομε σημείωση:
Όλοι θυμόμαστε τι ακολούθησε στον Αραβικό Κόσμο μετά την εξέγερση της Τυνησίας. Τώρα θα δούμε τι ΝΤΟΜΙΝΟ θα ακολουθήσει στην Ανατολική Ευρώπη, με πρώτη τη Ρωσία.
Αλλά και τη στάση του Πούτιν μπροστά στο επεκτατικό προκλητικό παιχνίδι που παίζεται μπροστά στην πόρτα του.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες απο το Reuters, ο Γιανούκοβιτς απο το Χάρκοβο όπου βρίσκεται, με διάγγελμα του που μετέδωσε το κανάλι UBR, ανέφερε οτι δενμ προτίθεται να παραιτηθεί, παρά τις φήμες που κυκλοφορούν απο το πρωί του Σαββάτου.
"Το παρόν κοινοβούλιο παίρνει παράνομες αποφάσεις που ντροπιάζουν τη χώρα"

είπε, ενώ συμπλήρωσε οτι "Πυροβόλησαν το αυτοκίνητό μου, αλλά δεν φοβάμαι. Θα μείνω στην Ουκρανία", δηλώνοντας οτι αυτό που επιθυμεί, είναι να προστατεύσει το λαό απο τους επιδρομείς.

Την ίδια ώρα η Τιμοσένκο εξερχόμενη απο το νοσοκομείο στο Χόρκοβο, χαιρετούσε τους υποστηρικτές της μέσα απο το αυτοκίνητο που την παρέλαβε.

Αναλυτικό άρθρο και τον πολιτικό χάρτη της Ουκρανίας, όπως και το ρόλο του διεθνή παράγοντα στην πορτοκαλί επανάσταση των επεκτατικών δυνάμεων της παγκοσμιοποίησης, αλλά και την υποκρισία της υπερτλαντικής ελίτ στη χρήση των φασιστικών καθεστώτων και του ναζισμού, 

θα βρείτε ΕΔΩ.














Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια αναγνωστών