Πέμπτη 13 Νοεμβρίου 2014

Η Ελληνική παιδεία στον καιρό της κατοχής και των ανδρεικέλων


Πορεία διαμαρτυρίας στο κέντρο της Αθήνας πραγματοποίησαν οι φοιτητές που συγκεντρώθηκαν νωρίς το πρωί έξω από τη Νομική Σχολή.
Εξαιτίας της πορείας στο κέντρο της Αθήνας και συγκεκριμένα στην οδό Πανεπιστημίου, επικρατεί κυκλοφοριακό χάος, αφού η Τροχαία δεν πρόλαβε
λέει, ή δεν το έκανε το πιο λογικό για δικούς της λόγους, να διακόψει την κυκλοφορία των οχημάτων.
Κάθε χρόνο, οι σχολές στο κέντρο της Αθήνας παραμένουν κλειστές την ημέρα της επετείου του Πολυτεχνείου, με πρωτοβουλία των διοικήσεων.
Φέτος, ωστόσο, οι φοιτητές της Νομικής σκόπευαν με την κατάληψη να κλείσουν οι ίδιοι τη σχολή αναλαμβάνοντας έτσι οι ίδιοι και τη φύλαξή της, γεγονός που προκάλεσε την αντίδραση του Πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών Θεόδωρου Φορτσάκη.

O κ. Φορτσάκης, θέλοντας να αποτρέψει το να περάσει η "φύλαξη" της σχολής στους φοιτητές, αποφάσισε να κλειδώσει ο ίδιος το κτίριο πριν προχωρήσουν σε κατάληψη οι φοιτητές.
Έτσι, από αργά το βράδυ της Τετάρτης υπάρχουν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις έξω από το κτίριο της Νομικής ούτως ώστε να μην μπορέσουν οι φοιτητές να προχωρήσουν σε κατάληψη.


Η έπαρση της εξουσίας και η σχιζοφρενική παράκρουση της υποτέλειας των ανδρεικέλων, οδηγεί την κυβερνητική εκπρόσωπο της κατοχικής κυβέρνησης σε παραληρήματα εγκεφαλικής παράνοιας.
"Η νομιμότητα θα επιβληθεί επειδή το θέλει ο ελληνικός λαός. Αυτό απαιτούν οι Έλληνες φορολογούμενοι".
"Όσοι πιστεύουν ότι θα επιβάλουν τον νομό της ζούγκλας στα πανεπιστήμια, ας το μάθουν μια για πάντα και να το βάλουν καλά στο μυαλό τους: άλλο χώρος μάθησης και άλλο χώρος καταλήψεων" όπως είπε το ανδρείκελο των τοκογλύφων και των ιδιωτικών συμφερόντων στην παιδεία.
Φαντασιωνόμενη μέσα στην παράκρουση της τυχοδιωκτικής της εξουσιομανίας, ότι κάθε σχιζοφρενής, αντιδημοκρατική και φασιστική της φαντασίωση και απαίτηση των αφεντικών της που τη διόρισαν αγά στο σβέρκο μας, είναι τάχα μου «απαίτηση του Ελληνικού λαού». Αυτόν τον θυμούνται, μόνο όταν τους βολεύει το σενάριο των καταστροφικών τους επιδιώξεων.

Κατά τα άλλα, τον έχουν μονίμως στο μαστίγιο, έχοντας το θράσος να τον επικαλούνται προκειμένου να δικαιολογήσουν τα όποια ανίερα καταστροφικά τους σχέδια εναντίον του ίδιου και της παιδείας αυτού του τόπου, όπως τώρα.
Δεν είναι σε θέση να συνειδητοποιήσει ούτε αυτή ούτε τα υπόλοιπα κατοχικά ανδρείκελα που την περιβάλουν, ότι το μόνο που ΑΠΑΙΤΕΙ ο Ελληνικός λαός, είναι να ξεκουμπιστούν όλοι τους, μια ώρα νωρίτερα από τον τόπο και από τις ζωές μας, που μετέτρεψαν σε ερείπια και τροφή στις ανώμαλες ορέξεις των μισάνθρωπων εντολοδόχων τους.

Η Νεολαία του Σύριζα, εξέδωσε την παρακάτω δημοσίευση-απάντηση στα παραληρήματα του ανδρεικέλου και στον φασισμό της πρυτανικής αρχής.

"Καταγγέλλουμε την τελείως απρόκλητη και αυθαίρετη επίθεση των ΜΑΤ σε φοιτήτριες και φοιτητές, έξω από το κτίριο της ΝΟΠΕ σήμερα το πρωί, καθώς και τον άγριο ξυλοδαρμό φοιτητή έξω από το κτίριο της Πρυτανείας του ΕΚΠΑ πριν λίγη ώρα και χωρίς να υπάρχει η οποιαδήποτε ένταση απο πλευράς φοιτητών.
Δυστυχώς επιβεβαιωνόμαστε, καθώς λέγαμε πώς τα "προληπτικά" λοκ-άουτ σε ΝΟΠΕ και ΑΣΟΕΕ γίνονται για τη δημιουργία κλίματος έντασης. Σε μια καθόλα ειρηνική διαμαρτυρία φοιτητριών και φοιτητών για το κλείσιμο της Νομικής, οι δυνάμεις καταστολής απάντησαν με τον πιο σκληρό και ωμό τρόπο, με στόχο το φόβο και την τρομοκρατία.
Κυβέρνηση και Πρυτανικές αρχές, με πρωτοπορία του αυταρχισμού τον πρύτανη του ΕΚΠΑ κ. Φορτσάκη, ξυπνάνε μνήμες από σκοτεινές εποχές, λίγες μόλις μέρες πριν τον εορτασμό της εξέγερσης του Πολυτεχνείου που έβαλε τις εποχές αυτές μια για πάντα στο χρονοντούλαπο της Ιστορίας!
Η νεολαία δεν θα τρομοκρατηθεί. Με μαζικούς, ειρηνικούς κι ανυποχώρητους αγώνες θα διεκδικήσουμε το δικαίωμά μας στη μόρφωση, τη δουλειά, την αξιοπρέπεια, τη δημοκρατία. Οι μέρες του φόβου και του αυταρχισμού θα μείνουν μια για πάντα πίσω μας!
Ούτε μια μέρα χαμένη!"

Παράλληλα, ο εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ Τέρενς Κουίκ, σε πρωινή εκπομπή του MEGA, αναφερόμενος στα γεγονότα, είπε.


Τ. Κουίκ: Να σας γυρίσω πίσω σε εποχές, που ήταν (ζητούμενο) το 5% υπέρ της Παιδείας. Και τώρα το 5% κατέβηκε στο 0, 5%.
Σαφέστατα, όμως, έχουμε ένα ξεχαρβάλωμα της Δημόσιας Παιδείας σε επίπεδο χρηματοδότησης από την μια πλευρά και από την άλλη, είμαι εκείνος που λέω, ότι τα προβλήματα δεν μπορούν να λυθούν ούτε με καταλήψεις, αλλά ούτε και με ΜΑΤ! Θα πρέπει να λυθούν με έναν «εξευρωπαϊσμένο» τρόπο Ανωτάτης Εκπαίδευσης.
Βεβαίως, το «λάδι στην φωτιά» έχει ριχθεί από πέρυσι και πρόπερσι, με το περίφημο Σχέδιο «Αθηνά», το οποίο εκπόνησε ένας ιδιωτικός φορέας, που ανήκει και σε Ιδιωτικά Κολλέγια! Κι από εκεί αρχίσανε οι περισσότερες χειρότερες και καταστροφικές συνέπειες (για την Παιδεία) με όλα τα συμπτώματα.
Θα κλείσω με την εξής κουβέντα: Τα Κόμματα έξω από τα Πανεπιστήμια! Το αν είναι οι φοιτητές πολιτικοποιημένοι, ορθώς και είναι – αλίμονο.
Και εμείς την έχουμε ζήσει αυτή την περίοδο, αλλά με άλλου είδους λογικές, γιατί τουλάχιστον στη δική μου την γενιά, δεν είχαμε καταλήψεις. Και μιλάμε για «σκληρή» γενιά. Ήταν η γενιά, που η ΕΡΕΝ ήταν εναντίον (της νεολαίας) του 114, σας θυμίζω τότε!
Λοιπόν, δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση και θα πρέπει να περάσει στην συνείδηση στον καθένα, ότι και το Πανεπιστήμιο είναι Σχολείο!
Αλλά, όποιος Υπουργός και να έχει έρθει – ό,τι και να έχει κάνει – καταλύεται οτιδήποτε πάει να κάνει για την Παιδεία…
Και ψάξτε γιατί… Γιατί μπαίνουν δυστυχώς τα Κόμματα!

Συμπέρασμα ;

Την παιδεία, δεκαετίες τώρα την καταστρέφουν τα κόμματα και οι οργανώσεις τους που λυμαίνονται συνδικαλιστική αδεία, το χώρο της δημόσιας ανώτατης και ανώτερης εκπαίδευσης.
Μέσα από αυτό το στραγγαλισμό, πορεύονται και η εκάστοτε κυβερνητική ομερτά και η όποια αντιπολίτευση, κάνοντας πολιτική μέσα από τα εκπαιδευτικά ιδρύματα, εις βάρος της ίδιας της παιδείας και της ανάπτυξης της γνώσης.
Αφού το τελευταίο που τους ενδιαφέρει, είναι η ίδια η εκπαίδευση. Τα δικά τους μπουμπούκια, τα στέλνουν στα αμερικάνικα κολέγια, όπου με τα χρήματα των αρπαχτών τους από τη μάσα της εξουσίας, αγοράζουν πτυχία και ντοκτορά, επιστρέφοντας στην μπανανία των μπαμπάδων τους, έτοιμα να συνεχίσουν την παράδοση της οικογένειας, στο έτοιμο μαντρί της εξουσίας.

Ανθρώπινα υβρίδια δηλαδή, που μεγάλωσαν και αναπτύχθηκαν στο θερμοκήπιο της πολιτικής εξουσίας, πλήρως ανεπάγγελτα και ανίδεα από αξίες και από ιδεολογίες.
Οι υπόλοιποι που παραμένουν πιστοί στην ελληνική εκπαίδευση, πρέπει να εντάσσονται στα δικά τους κομματικά σενάρια και απαιτήσεις.


Με καταλήψεις όταν είναι το κόμμα στην αντιπολίτευση, με ΜΑΤ όταν είναι στην εξουσία.

Το ίδιο το αυτονόητο δικαίωμα των φοιτητών να οργανωθούν σε δικές τους ακομμάτιστες καθαρά φοιτητικές οργανώσεις, με καταστατικά και απαιτήσεις που να απορρέουν μέσα από την ίδια την φοιτητική κοινότητα και να απαιτήσουν τα δίκαια τους από την πολιτεία, είτε με καταλήψεις είτε με οποιανδήποτε άλλη μορφή αγώνα, αυτό σαν σενάριο, είναι όχι μόνο άγνωστο και απορριπτέο, αλλά ούτε κατά φαντασία δεν είναι δυνατόν να επιτραπεί ποτέ να εφαρμοστεί.
Δημιουργεί ανεξάρτητους και υπεύθυνους πολίτες.
Πράγμα ανεπίτρεπτο έως «παρακμιακό» για τους κληρονομική αδεία επαγγελματίες εμπόρους και βιαστές του έθνους και της παιδείας.





Βυζαντινός Αντίλαλος


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια αναγνωστών