Κυριακή 19 Ιουλίου 2015

Τα δάκρυα της Ηλέκτρας ήταν κροκοδείλια




Πολλά ακούγονται και γράφονται τελευταία, από τους υποστηρικτές της κυβέρνησης της κωλοτούμπας και των νέων απεχθών έως εθνομηδενισμού μνημονίων.
Μεταξύ  αυτών, η επιμονή της στρουθοκάμηλου…
Υπομονή, ίσως να έχουν plan b, προσπαθώντας να κερδίσουν χρόνο και να πάνε σε αντεπίθεση στις επιμονές και επιδιώξεις των ευρωπαίων και της τρόικας(που σημειωτέον, έλεγαν με έπαρση ότι δεν υφίσταται πλέον, μετά την 25η Γενάρη).
Δώστε χρόνο στην κυβέρνηση να αποδείξει τις προθέσεις της. Άλλωστε, η ιστορία θα τους κρίνει.



Σα να λέμε ένα πράγμα δηλαδή, οτι ο προδότης της κατοχής που σε έδειχνε με το δάκτυλο για το απόσπασμα, όχι μόνο μπορεί....ίσως....να είχε κάτι άλλο στο μυαλό του, ίσως να είχε και καλό σκοπό, ή plan b, αλλά θα τον κρίνει στο κάτω κάτω η ιστορία κάποτε.
Εμείς λίγο πριν το ραντεβού με τη σφαίρα, δεν πρέπει να τον κρίνομε, μην του χαλάσομε το καταδοτικό πρεστίζ.

Αυτός λοιπόν στο φινάλε, μπορεί να ήταν και ο τοκογλύφος που μας συντηρούσε στην αρχή της κατοχής, με το τσουβάλι το αλεύρι που μας έδινε έναντι των χρυσαφικών της γιαγιάς, πριν μας στείλει στο απόσπασμα.
(Το τσουβάλι το αλεύρι πείτε πως είναι σήμερα «τα όμορφα τα λόγια τα μεγάλα» και οι ανέξοδοι λεονταρισμοί, ενώ τα χρυσαφικά της γιαγιάς, η πανάκριβη και μοναδική ψήφος του μελοθάνατου).
Για ποιό απο τα δύο να τον κρίνομε τελικά ?
Και εδώ υπάρχει διένεξη και σύγκρουση απόψεων.
"Απο τη δουλεία του ίδιου σου του εαυτού, δεν θα σε σώσει κανένας, αν δεν απελευθερωθείς μόνος σου απο αυτήν".

«Τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα
μας τάπες με το πρώτο μας το γάλα
........»
Νενέκοι, Πηλιογούσηδες και γιαλαντζί προδότες(ούτε την προδοσία δεν κάνουν ξεκάθαρα), όλοι σφιχταγκαλιασμένοι στην αδιαπραγμάτευτη ενότητα της κυβέρνησης των υποκριτών και των δοσίλογων της νέας τάξης πραγμάτων.
Οι διαφωνούντες αντάρτες, διαφωνούν με την προδοσία, στηρίζουν όμως τον προδότη, μήπως και...ανανήψει της προδοσίας.

Οι γιαγιάδες ξέρανε πιο όμορφα παραμυθάκια να μας λένε το βράδυ μπροστά στο τζάκι.
Άσε που μεγαλώσαμε πια και δεν μας πάνε τα παραμύθια.
Είμαστε ΜΟΙΝΟΙ μας παιδιά !!!!
Αν δεν το καταλάβομε, θα μας φάνε ,με τα πούπουλα πριν το ξημέρωμα.
Ο ανασχηματισμός, άλλο ένα χαστούκι πριν το μεγάλο σφαγείο της ημερών που ακολουθούν.
Βάλανε και τον θεατρίνο Χαικάλη, απαραίτητο ζογκλέρ στο παλάτι.
Βάλανε και τη Σια ενίσχυση στο έργο της Τασούλας.
Τι στο θεό τους στηρίζουν όλοι αυτοί οι "διαφωνούντες" ????
Τον αργό μας θάνατο ?

Η χυδαιότητα του προδότη αναδεικνύεται στο αποκρουστικό του πρόσωπο, την ώρα που σε δείχνει με το δάκτυλο για το εκτελεστικό απόσπασμα, απαγγέλοντας ταυτόχρονα το Θούριο του Ρήγα και επαναστατικά λιανοτράγουδα.
Ο τυχοδιωκτικός αμοραλισμός σε όλο του το αβυσσαλέο βάθος, όταν οι στρουθοκάμηλοι διακρίνουν κόκκους δημοκρατίας, στη σκοτεινή τρύπα της λασπωμένης απο τα κάτουρα των εβραίων άμμου της ερήμου.

Ακούσαμε κι αυτό τελευταία από επιμένοντες υποστηρικτές της κυβερνητικής μνημονιακής ανασύνταξης.
Τώρα μετρά η πολιτική ευθύνη, οι ιδεολογίες παραμένουν απλές θεωρίες και…έπεα πτερόεντα.

Ανάληψη πολιτικής ευθύνης είναι το φτύσιμο της λαικής εντολής που σου εμπιστεύθηκε ο λαός και η βύθιση της χώρας στο χάος των μνημονίων και της υποτέλειας ?
Πολιτική ευθύνη είναι το όργιο παραπληροφόρησης μέσω του τύπου στον οποίο επιδόθηκε η κυβέρνηση σε αγαστή συνεργασία με την αντιπολίτευση περί πιέσεων και απειλών επιστρατεύοντας ταυτόχρονα τις γνωστές εταιρείες δημοσκοπήσεων να δίνουν 70% στήριξη του λαού στην κυβέρνηση ? Το 61,3% πού πήγε ? Εξαϋλώθηκε ?
Πολιτική ευθύνη είναι η απρόσκοπτη συνέχιση των μνημονίων και της υποδούλωσης, στη γραμμή που χάραξαν ΓΑΠ, Σαμαράς, Βενιζέλος και το υπαλληλικό τους προσωπικό που κατακεραυνώναμε με μύδρους λόγους εντός και εκτός βουλής, στους δρόμους και τις παρέες ?
Πολιτική ευθύνη να πούμε και την ανάσυρση απο το λάκκο που τους έστειλε ο λαός δυο φορές με την ψήφο του, των πολιτικών ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και η συνδιαχείρηση με αυτούς της εξουσίας ?
Ενώ έναντι αυτών, η ιδεολογίες παραμένουν απλές ουτοπικές θεωρίες, χωρίς αντίκρισμα

Μην ξεχνάμε πως και ο Μπελογιάννης, για μια ουτοπική θεωρία αγωνίστηκε και για μια ουτοπική θεωρία αντίκρισε τα πρόσωπα των εκτελεστών του.
Η Λέλα Καραγιάννη, για την ίδια ουτοπική θεωρία βασανίστηκε στα υπόγεια της Μέρλιν και εκτελέστηκε απο τον ίδιο ακριβώς με σήμερα εχθρό.


Συγνώμη, αλλά θυμάμαι...θυμάμαι κι ανατριχιάζω...
Στην ίδια ουτοπία πολέμησαν άοπλοι οι πεσόντες της Μάχης της Κρήτης, τον ίδιο πάλι κατακτητή, υπερισχύοντας άοπλοι αυτοί, του πάνοπλου και σιδηρόφρακτου Γ Ραιχ των προγόνων της Μέρκελ και του Σόιμπλε.
Οι αξιακοί κώδικες της ίδιας ουτοπίας, που επί χιλιετίες διαποτίζουν τη λαική μας παράδοση, έφεραν στα χείλη των 180 στημένων στο απόσπασμα χωριανών μου, το πρωί της 1ης Αυγούστου μπροστά στις κάνες των πολυβόλων, το ριζίτικο τραγούδι, κάνοντας τα πολυβόλα να σιγήσουν και τη φωνή τους στεντόρια να αντιλαλεί στον κάμπο, πριν το τελικό κροτάλισμα των γερμανικών πολυβόλων.

«Τον αντρειωμένο μην τον κλαίς
όσο κι αν αστοχήσει...
μ αν αστοχήσει μια και δυο...
πάλι αντριωμένος θάναι
.
»


Κάνοντας όλο το λεκανοπέδιο ν ανατριχιάσει και τα γερμανικά κτήνη να μείνουν άναυδα από την περιφρόνηση των γενναίων μπροστά στο θάνατο.
Μια κοφτή κίνηση του χεριού του αξιωματικού των
SS, πρόγονου των σημερινών τοκογλύφων μας, έκανε τα πολυβόλα να ξεράσουν φωτιά και μολύβι και το ριζίτικο να μείνει στα χείλη και τις ψυχές των αντρειωμένων, ακολουθώντας τους στα πανύψηλα και απάτητα λημέρια της δόξας και του ηρωισμού.

Το ιστορικό της εκτέλεσης θα βρείτε ΕΔΩ
 Εκεί που μόνο με τους αξιακούς κώδικες της λευτεριάς και της αξιοπρέπειας, του πατριωτισμού και της λαικής παράδοσης διαβατήριο, γίνεσαι δεκτός, όπως θα δούμε αε παλιότερο άρθρο μας πάνω στους αξιακούς κώδικες της λαικής παράδοσης, που θα βρείτε ΕΔΩ.

Αυτοί οι ίδιοι αξιακοί κώδικες, έκαναν το παλικάρι στη Μακρόνησο να μην υπογράψει.
-Μα γιατί, του λέει ο λακές. Αυτοί θα σας σκοτώσουν, δεν το βλέπεις ?
- Είμαι κρητικός...απάντησε, επιστρατεύοντας τους κώδικες της παράδοσης που τον μεγάλωσαν.
Πάνω στα ίδια ακριβώς πρότυπα του γνωστού προ 150 χρόνων,
- Εγώ ‘μαι ο Γιώργης του Γιαννιά, του πρώτου καπετάνιου…

Οι εκατονταετίες περνούν, οι αξιακοί κώδικες παραμένουν αναλλοίωτοι στην ψυχή και το πνεύμα των Ελλήνων.
Πάνω σ αυτους του κώδικες είναι χτισμένη ελευθερία ενός λαού, ποτισμένη με αγώνες και αίμα.
Όσο και να θέλουν να μας εξαγνίσουν οι απόγονοι των SS και η διεθνιστική καμόρα των αγορών απο αυτούς, δεν θα το καταφέρουν. Δεν πρέπει να το καταφέρουν.





Βυζαντινός Αντίλαλος



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια αναγνωστών